Initiatieven met LEF (lokaal, ecologisch, fair) verdienen meer aandacht. Dat is het eerste uitgangspunt van Angär. Het tweede is dat creatieve, ondernemende mensen ook hun ding kunnen doen buiten de steden. Angär wil deze LEFgozers een duwtje in de rug geven en ondersteunen waar nodig.
"Wij werken met LEFgozers, creatieve mensen die aan de slag gaan met Lokaal, Ecologisch en Fair"
Angär bouwt mee aan een positief ondernemersklimaat, gebaseerd op vertrouwen. Waar samenwerken wordt gestimuleerd ipv in termen van concurrentie te denken. Waar uitwisseling normaal is en door het goede contact nieuwe initiatieven gemakkelijk vorm krijgen.
Angär doet dit door de hangar in Kaprijke af en toe open te stellen als pop-up, door een tijdelijke invulling te geven aan een leegstaand handelspand in Evergem als conceptstore Avangärde, door concerten, wieleravonden, brouwmomenten, workshops … te organiseren in samenwerking met LEFgozers.
Het jaarlijks hoogtepunt is de LEF-markt op het plein van Kaprijke. De gemeente Kaprijke zocht (in 2017) een vernieuwing voor de traditionele jaarmarkt. Voor Angär het moment om LEF met de lokale gemeenschap te verbinden. Tijdens corona werd een online editie van de LEF-markt georganiseerd, waarbij het plein van Kaprijke virtueel werd nagebouwd. Het concept werd nadien ook door de gemeente gebruikt om er hun nieuwjaarsreceptie te organiseren en muziekclub N9 maakte nadien met deze programmeur in corona verschillende online-concerten.